1. Ilmoittaudu työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimistoon) kokoaikatyötä hakevaksi työntekijäksi viimeistään ensimmäisenä työttömyys- tai lomautuspäivänä. Työnhakusi on oltava voimassa, jotta voit saada ansiopäivärahaa. TE-toimisto antaa työttömyyskassaa sitovan lausunnon hakijan työttömyyspäivärahaoikeuden työvoimapoliittisista edellytyksistä.
  2. Toimita ensimmäinen päivärahahakemus liitteineen työttömyyskassaan aikaisintaan 2 viikon työttömyyden jälkeen. Ansiopäivärahahakemuksen tulee olla kassassa viimeistään kolmen kuukauden sisällä haettavan jakson ensimmäisestä päivästä laskettuna. Päivärahaa voit hakea sähköisesti kassan eAsiointi-palvelun kautta tai lähettämällä paperisen hakemuslomakkeen. Päivärahahakemuksia saat työ- ja elinkeinotoimistosta, työttömyyskassasta tai Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön kotisivuilta. Liitä ensimmäiseen ansiopäivärahahakemukseen ainakin työsopimus/nimityskirja, mahdollinen sopimus työsuhteen päättämisestä, irtisanomisilmoitus ja työnantajan laatima palkkatodistus vähintään 26 täydeltä kalenteriviikolta työttömyyttä edeltävältä ajalta tai vaihtoehtoisesti kopiot palkkalaskelmista vastaavalta ajalta.
  3. Hae tarvittaessa verottajalta muutosverokortti etuutta varten ja toimita se työttömyyskassalle.
  4. Mahdollisissa kysymyksissä ole yhteydessä Lakimiesten työttömyyskassaan Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.